'

Rindeaua electrica: Cum o folosesti acasa?!

Rindeaua electrica: Cum o folosesti acasa?!

Lemnul este unul dintre materialele care ne infrumuseteaza casa atunci cand este bine prelucrat si ansamblat. Poate capata forme nebanuite si interesante iar mobila din lemn masiv este una dintre cele mai apreciate.

Fie ca lucrezi intr-un atelier de tamplarie sau lucrezi cu lemnul in gospodarie, o rindea electrica este de nelipsit din atelierul tau. Prelucratul mobilei, indreptatul sau slefuitul unor scanduri, reparatul unor produse din lemn, toate aceste actiuni pot fi terminate rapid si eficient cu ajutorul unei rindele electrice.

Dacă acum câțiva ani se folosea pentru a obține aceleași rezultate o unealtă nemotorizată, profesioniștii au ajuns la concluzia că o rindea electrică bună îi ajută să realizeze un volum mai mare de muncă într-un timp mai scurt, cu mai puține cheltuieli și cu mai puțin efort.

Rindeaua

Rindeaua este, asemenea slefuitorului, o unealta creata pentru prelucrarea suprafeţei lemnului. În timp ce şlefuitorul prelucrează lemnul cu granulele de pe hârtia abrazivă, rindeaua taie aşchiile întregi. Spre deosebire de rindeaua simplă, condusă manual, scula electrică lucrează cu un arbore portcuţit care se roteşte cu turaţie ridicată, executând o rindeluire rapidă şi precisă, cu o putere ridicata de îndepărtare a materialului.

Exista foarte multe lucruri care le poti face cu o rindea electrica insa vom enumera doar cele mai importante. In primul rand datorita simplitatii cu care a fost creata, cu aceasta unealta vei reusi sa faci adancimi de rindeluire pana la 3.1 mm. Si asta fara prea mult efort.

De asemenea vei reusi sa elimini aschiile prin racordarea unui sac. Acesta este unul dintre aspectele foarte importante pentru cumparatori, ei fiind deranjati de aschiile lasate in urma.

In concluzie cu o rindea electrica vei reusi sa iti modifici anumite materiale din lemn dupa bunul plac si toate astea fara efort.

Pentru a avea rezultatele dorite cu o rindea electrica, se recomanda antrenarea si manuirea ei in prealabil pe o bucata de lemn inainte de inceperea lucrarilor pe spatiul destinat prelucrarii. Utilizati un aspirator ori de cate ori e posibil pentru a se evita aruncarea aschiilor prin spatiul de lucru.

O rindea electrica intr-o gospodarie este unul din produsele care nu trebuie sa iti lipseasca, aceasta asigurandu-ti un plus de confort si simplitate in viata ta.

Ce rindea electrica sa alegi?

Va trebui sa te gandesti la urmatoarele aspecte:

Dimensiune.

Pe langa dimensiunea efectiva a aparatului, este importanta si dimensiunea pieselor de lucru. Modelele variaza intre adancimi ajustabile intre 2 si 4 mm.

Alimentarea.

În momentul în care puterea motorului va cântări mai mult pentru tine decât mobilitatea sau libertatea de manevrare, vei alege o rindea electrică ce este alimentată la o priză. Daca esti o persoana mobila atunci  pentru tine, cea mai bună rindea electrică va fi cea cu acumulator. Acest tip de rindea îți va permite să o folosești oriunde.

Cele mai bune rindele electrice sunt cele care nu obliga revenirea de multe ori pe aceeasi suprafata pentru a obtine un rezultat satisfacator. Astfel, lama si numarul de cutite sunt elemente de decizie importante in achizitionarea unei rindele electrice.In cazul celor stationare, 5 sau 7 m/s este viteza recomandata.Se recomanda trasarea atenta de linii directionale pe lemnul ce trebuie rinduit, astfel incat mesterii sa stie exact cand sa se opreasca de manuit acea rindea electrica.Nu uita ca inainte de a regla sau de a atinge lamelele sau talpa rindelei, trebuie neaparat sa scoti din priza rindeaua electrica! Aceasta te poate accidenta grav daca nu opresti sursa de energie electrica, lamelele putand actiona desi ai oprit unelta.

În cazul în care ești în căutarea unei rindele care să îți servească în atelierul personal, sau dorești să o folosești mai degrabă în construcții, modelarea detaliată a lemnului nefiind un punct de interes pentru tine, vei avea nevoie de o rindea electrică „all purpose”. Aceasta îți va permite să prelucrezi lemnul mai repede și mai eficient.

Rindeaua electrica TOTAL, 1050W, 82mm, INDUSTRIAL

Rindeaua electrica TOTAL, 1050W, 82mm, INDUSTRIAL este un bun exememplu de rindea electrica pe care trebuie sa o ai!

Rindea electrica TOTAL, 1050W, 82mm, INDUSTRIAL 0Putere de intrare: 1050W .
Viteză fără sarcină: 16000rpm.
Lățimea și adâncimea de frezare: 82x3mm.

Tensiune: 220-240V ~ 50 / 60Hz
Putere de intrare: 1050W
Viteză fără sarcină: 16000rpm
Lățimea și adâncimea de frezare: 82x3mm
Grele de bază din aluminiu
Alunimun copertă laterală
Sistem autocolant de răcire
Lame :2 buc
Curea : 1 buc
Ghidaj paralel 1set
Ghid de adâncime 1 buc

O poti comanda AICI!


Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!